Ceļojums grupā pa Latviju: „Gardēžu tūre Kursas pusē”
- 26 EUR
Kurzemes vidienē savas durvis vērs zemnieku saimniecība, kas cienastā būs sarūpējusi gan šitaki sēnes, gan Ponšo. Degustēsim izsmalcinātus vīnus un vakariņosim pa Rucavnieku modei ar jautru apdziedāšanos un sadziedāšanos.
1. Izbraukšana no Rīgas
Dosimies uz Garīku muižu Kurzemes vidienē, kur muižas saimnieki nodarbojas ar netradicionālo lauksaimniecību-šitaki sēņu audzēšanu. Saimnieki mums izrādīs, kā aug šī kulinārijas delikatese un pastāstīs par sēņu dziednieciskajām īpašībām. Pusdienu galdā saimniece cels šitaki sēņu zupu un protams neizpaliks arī firmas dzēriena Ponšo baudīšana, kura recepte ir atceļojusi no tālās Portugāles. (iespēja iegādāties kaltētas šitaki sēnes)
EKO vīni ir Aizputes lepnums. Pats Hercogs Jēkabs jau tālajā 17.gadsimtā izveidoja vīnogu dārzus Kurzemē un kurzemnieki paši gatavoja gardum gardos vīnus. Arī šodien Aizputes pilsmuižas senajos velvju pagrabos netiek aizmirstas senās vīna darināšanas tradīcijas. Degustēsim izsmalcinātus dabiskus vīnus no Kurzemes reģiona ogām un augļiem. Novērtēsim dažādo vīnu garšu, smaržu un krāsu nianses.(iespēja vīnus iegādāties).
Sventājas upes ielejā, gleznainu ziedošu pļavu ietvarā, atrodas Leju svētavots. Par tā rašanos vēsta teika. Rucavas muižnieka meita nelaimīgi iemīlējusi lietuviešu zēnu, un no viņas asarām izveidojies šis svētavots. Svētavots ir lielākais Sventājas Senlejas avots. Šeit arī aug Latvijas lielākā un kuplākā ieva.
Izmazgā acis skaidrajā Svētavota ūdenī un Tu pasauli ieraudzīsi gaišākām un skaidrākām acīm!
Pūķu Jāņa mūzikas instrumentu kolekcijā ir pat cara laiku krievu akardeons. Pats kolekcionārs prot spēlēt uz visiem senajiem instrumentiem, kas atrodas viņa kolekcijā. Seno instrumentu muzejā skan dziesmas un iet vaļā danči.
Vakariņošana pa Rucavnieku modei etnogrāfiskajā mājā „Zvanītāji”. Mūs sagaida jautra apdziedāšanās un sadziedāšanās, stāsti no rucavnieku dzīves un godiem, bet saimes lielajā istabā vakariņu galdā tiks celta piena zupa ar kartupeļu klimpām, kartupeļu kukulīši ar gardu mērcīti, pašmāju rupjmaizes kārtojums ar zapti un lauku putukrējumu, pašcepta maizīte, skābputra , rūgušpiens(iespēja iegādāties pašceptu maizīti, lauku sviestu un medu).
Papildus izdevumi:
Garīkas muižā ekskursija, pusdienas- šitaki sēņu zupa, Ponšo 5 euro
Eko vīnu degustācija Ls 4 euro
Ciemošanās pie Pūķu Jāņa-seno mūzikas instrumentu kolekcionāra 1 euro
Programma etnogrāfiskajā sētā” Zvanītāji” 2,5 euro
Vakariņošana pa rucavnieku modei 5 euro